søndag 10. juli 2011

Sikkerhetshysteri på flyplassen


Hvilket latterlig skuespill vi må finne oss i hvis vi skal driste oss opp i et fly! Som en følge av terrorangrepene mot USA for snart 10 år siden blir vi sikkerhetssjekket på lang rekke, der hvite, ærlige skattebetalere vær så god må legge sine toalettsaker til allmenn skue, og legge buksebeltet pent på et rullebånd – med akutt fare for at buksa skal falle ned på anklene! Her kan Al Qaida notere seg for full seier – de har lykkes i å plante en irrasjonell frykt som har spredt seg like opp her til Nordpolen.

Selvsagt må man ha en viss sikkerhet med hva og hvem som slipper opp i et fly. Men måten sikkerhetskontrollen fungerer på i dag er latterlig ressurssløsing. Hvite, norske statsborgere bør ha fritt leide gjennom sikkerhetskontrollen. Det riktige ville selvsagt være å sjekke de passasjerene som potensielt sett kan være en trussel, og så la bestemor fra Nord-Norge slippe gjennom uten å stusse.

Passasjerer med pass fra et land i Midt-Østen kan sjekkes. Likeledes passasjerer som ser ut som om de kommer fra Midt-Østen. Skulle det dukke opp en Mohammed eller Ahmed fra et land utenfor Midt-Østen bør selvsagt også han sjekkes. Alle andre bør ha fritt leide om bord, uten frykt for å bli fratatt tannkremtuben sin av overivrig sikkerhetspersonell!

Rasisme? Langt ifra. Det er ren rasjonalitet og et tiltak som vil fungere ressursbesparende både økonomisk og tidsmessig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar