lørdag 11. september 2010

Steng Litteraturhuset i Oslo!


Dette innlegget er skrevet spontant etter Dagsrevyens portrettintervju med Aslak Sira Myhre, sendt på NRK i kveld. Som skattebetaler føler jeg bare en sterk vemmelse ved tanken på at offentlige midler finansierer denne personens eksistens. Han er vel selve kroneksempelet på hvorfor denne bloggen ble lansert i sin tid: La middelklassen finansiere rødvinsbabbelet sitt selv!

Sira Myhre er altså daglig leder av dette kulturhuset i hovedstaden, et sted som tydeligvis er elsket av kultur- og politikerfiffen, og som brukers som møteplass for uendelige diskusjoner av perifer interesse, men som selvsagt er sikret massiv pressedekning takket være utallige venner i Oslos incestuøse medieverden.

Sira Myhre er jo sønn av fagforeningspampen Eldar Myhre, og pretenderer enda å kalle seg kommunist. Denne salongradikaleren har aldri hatt et ordentlig arbeid, men har takket være sine talegaver og manglende personlige innsikt gått fra det ene betalte vervet etter det andre. I dag er han altså leder for denne plapremaskinen, like langt fra virkelighetens verden som han alltid har vært.

Denne jyplingen er visst blitt 40 år, men han snakker fremdeles som en gymnasiast på 18. Uten evne til selvrefleksjon og ideologisk selvkritikk. Som leder i minipartiet RV skulle denne pratemakeren for noen år siden lede arbeiderklassen ut i revolusjon. Partiet RV er vel kanskje det parti i landet som har lavest oppslutning blant arbeidsfolk!

Frekkheten kjenner ingen grenser. Skamløsheten ikke heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar