onsdag 12. januar 2011

Ny utlysning i Språkrådet


Norge er som kjent ”et av verdens rikeste land”. Rikt nok til å holde seg med et eget Språkråd – et slags språkpoliti, men uten myndighet til å verken å fengsle eller bøtelegge dårlig språkbruk. Heldigvis. I verdens rikeste land har vi råd til å holde oss med et slikt organ, skulle bare mangle.

En direktør med navnet Sylfest Lomheim skal gå av. En direktør med et slikt navn kan det ikke være lett å erstatte. Å finne Sylfest Lomheims etterfølger jobbes det derfor intenst med inne i Oslo. Godt for oss ”på gølvet” å vite det, tror ikke vi hadde sovet godt om natta hvis landet plutselig skulle stå uten en slik direktør.

I påvente av at rett kandidat skal takke ja til jobben har kulturdepartementet fått Sigfrid Tviekkja (!) til å vikariere midlertidig.

Sylfest Lomheim … Sigfrid Tviekkja … nå skjønner vi hvor vanskelig det må være å finne en verdig kandidat. Hvem kan toppe disse?

Dette brukte jeg lunsjpausen til å gruble over. Så sto det plutselig klart for meg hvem den neste Direktøren må bli: Hvem andre enn Balle Klorin - lederen av Norsk Supperåd, et organ med 400-500 ansatte. Han har solid ledererfaring, er vant til å lede komplekse organisasjoner og er attpåtil medievant. En soleklar kandidat.

Sylfest Lomheim … Sigfrid Tviekkja … Balle Klorin …. Det virker helt opplagt på meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar