søndag 3. oktober 2010

Kongelig naivitet på skattebetalernes bekostning


Det er som å høre en god historie fra Ludvik den 14. tid: Hver bryllupsdag er for det norske kronprinsparet en ekstra stor begivenhet. Da deles det ut penger til formål paret mener det er verdt å løfte fram.

Men kronprinsparets humanitære fond følger i liten grad opp hvordan pengene de gir ut blir brukt. I fjor ga fondet 300.000 kroner til to ungdomsprosjekter i Oslo-området - prosjekter ingen har sett noe til! I fjor valgte fondet kampen mot diskriminering og for inkludering og ga 150.000 kroner til ungdomsorganisasjonen HYWA i Bærum og 150.000 kroner til organisasjonen Vær Stolt på Holmlia i Oslo.

HYWA er en grasrotorganisasjon som ble opprettet i 2008 for å aktivisere ungdom og holde dem borte fra kriminalitet. Men rundt Rykkinn-hallen i Bærum er det ingen som det siste året har sett noe til HYWA. Og det til tross for at det også på hjemmesidene annonseres at HYWA møtes her hver søndag klokka 15.

Dette er vel typisk for det norske kronprinsparet: Naive og velmenende, alltid berett til å støtte en god sak, bare den er politisk sexy nok! Og det er det jo å støtte en av de talløse innvandrerorganisasjonenes prosjekter, med målsetting om å støtte seg selv og sin egen klan! De ler vel hele veien til banken. Pengene er muligens investert i et boligprosjekt i hjemlandet.

Jeg hadde ikke latt meg provosere hadde det vært kronprinsparets egne sparepenger som de så rundhåndet deler ut. Men det er det selvsagt ikke. Igjen er det vanlige folks skattepenger som går med.

Når skal de lære alle disse som deler ut penger til allslags organisasjoner og talløse gode formål? Det eneste som kan hjelpe folk er jo at folk blir i stand til å hjelpe seg selv, og det blir de ikke når de overrisles med penger fra det norske godhetsregimet.

La disse organisasjonene betale for sine egne aktiviteter, det er ellers nok å bruke skattebetalernes penger på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar