onsdag 10. september 2008

Superegoister kaster seg ut fra fjellveggen


Så har enda en basehopper hoppet for siste gang. Denne gangen fra Trollveggen. Visstnok skal flere hundre basehoppere årlig trosse forbudet mot å hoppe i Trollveggen. De driter rett og slett i forbudet og hopper likevel. Flere ganger har politi og redningsmannskaper satt sitt eget liv på spill for å redde ned hoppere som sitter hjelpeløse på ei fjellhylle. Anstendige mennesker hjelper nemlig folk i nød, det er rett og slett vanskelig å la være, selv om drittsekkene på fjellhylla ikke fortjener å bli reddet.

For dette er rett og slett drittsekker. Superegoister. Det eneste som betyr noe er å dyrke sin syke hobby, å ”teste grensene”. Når det så går galt (og det gjør det stadig vekk), må noen sette livet på spill for å redde disse pappaguttene ned. Slik at de kan klatre opp og hoppe på nytt … At de setter andre menneskers liv i fare er nemlig noe disse drittsekkene av noen superegoister ikke bryr seg om.

Slik vil det fortsette til den dagen kommer da noen setter foten ned og sier at nok er nok. Så kan vi stå ved fjellets fot og speide med kikkert på at pappagutten sulter eller fryser i hjel der oppe på fjellhylla. Kanskje kan noen av disse andre kamikazehopperne lære noe av eksempelets makt?

Eller kanskje ikke. Disse folka er rett og slett for dumme til å forstå hvor grensa går. ”Pappa” har jo alltid kommet og ordet opp når ting har gått galt her i livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar