onsdag 24. september 2008

Går strømprisene til himmels i vinter?


Hvis det er riktig som noen ”eksperter” sier kan vi risikere at strømregningen for vanlige folk stiger med ca. 10.000 kr. på et år. Der ser vi resultatet av ”det frie marked”! Etter at politikerne sa fra seg styringen med kraftindustrien, skal altså vanlige folk måtte lide for at de ulike kraftselskapene maksimerer profitten sin.

Hele EØS-regimet er et helvete for det norske folk. Fri flyt av varer og tjenester, her inkludert elektrisk kraft, betyr at vi (nordmenn) ikke har kontroll over våre egne naturressurser, men må forholde oss til et ”kraftmarked” på europeisk nivå, et Europa som i dag inkluderer store, fattige øst-europeiske land som er tilbakeliggende både sosialt og politisk.

Norske politikere har rett og slett solgt arvesølvet gjennom EØS-avtalen. Vi har ikke lenger kontroll, men er overlatt et ”marked” der store selskaper gjør som de vil med forbrukerne. Igjen er det vi – arbeidsfolk, som må betale prisen.

Jeg blir rett og slett rasende forbanna over å høre tullpreiket fra middelklassepolitikerne som gnåler om å spare strøm. Vet de ikke at svært mange vanlige folk kun har mulighet til å varme leilighetene med elektrisk strøm? Har de også glemt at de for få år siden oppfordret folk til å hive ut vedovner og oljefyrer av husene pga. miljøet?

Igjen får vi bekreftet hvor fjernt den politiske eliten står fra vanlige folk. Det er skremmende at vanlig lønnsmottakere skal lide for elitens blinde tro på ”markedet”. Vi har bare en oppfordring å komme med: Ta tilbake kontrollen over kraftmarkedet og sørg for at det norske folk kan varme husene sine med billig, miljøvennlig strøm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar