søndag 9. november 2008

50% hvit mann ble valgt i USA!


Det er ikke måte på hva valget av Obama skal ha å bety for oss alle. Ja, for dette var visst hele verdens kandidat, i hvert fall Norges, Europas, Asias, Afrikas osv. Nå også USA sin mann. På tross av all skepsis om at en svart mann aldri kunne velges osv. USA er jo som kjent befolket av rasister (i følge gjengs oppfatning). Allikevel valgte de en mann med mellomnavn Hussein! Man kan jo gråte av glede av mindre (og det var det de gjorde - gråt av glede alle norske journalister og politisk intereserte).

Da er det lett å glemme at Obama er 50% hvit! Han er altså ingen "svart" mann i tradisjonell forstand, han er ikke av gammel slaveslekt. Obama er en godt utdannnet mann i øvre sjikt av amerikansk middelklasse.

For den amerikanske arbeiderklassen er det ikke hudfargen som er det viktigste. Det viktigste for disse er å få en president som kan gjøre noe for arbeidsfolks rettigheter. For i USA står det jaggu dårlig til for "folk flest"!

Glem "the american dream" - arbeidsfolk i USA er tynt i alle ender. Lønna er latterlig lav, betalt ferie er nesten fraværende, sykeforsikring er for velstående, utdanning like så ... arbeidsfolk i USA er farlig nær 3. verden-standard.

Vil Obama gjøre noe med dette? Det er det som betyr noe, ikke hudfarge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar