søndag 16. november 2008

Økologisk mat


Det reklameres mye for økologisk mat. Her har markedet funnet enda et nisjeprodukt designet for den godt utdannede og velstående middelklassen. Fordi denne maten krever lenger tid å produsere er den også dyrere. Økologisk mat blir også dyrere fordi det produseres mindre mat pr. dekar enn i det vanlige jordbruket.

En vanlig familie må derfor velge: Skal de kjøpe økologiske gulrøtter til høyere pris eller ”vanlige” gulrøtter til lavere pris. Jeg er redd en vanlig barnefamilie fra arbeiderklassen påføres dårlig samvittighet av å måtte velge vekk økologiske varer, siden familiebudsjettet hele tiden må være i balanse.

Et annet og kanskje viktigere poeng er at verden hadde gått inn i en enda verre matvaresituasjon hvis vi bare skulle basere oss på økologisk produksjon av mat. Denne dyrkingsmåten ville ført til sult på verdensbasis i et omfang vi aldri har sett tidligere! Økologisk jordbruk er rett og slett ikke produktivt nok til å brødfø oss alle.

Det er derfor ikke så rent lite ironisk at det er de politisk mest korrekte som er mest opptatt av økologisk mat. I bunn og grunn er det jo dypt umoralsk å markedsføre økologiske produkter på en slik måte det gjøres nå, som en type mat som er mer miljøvennlig og uendelige mye sunnere enn vanlig produsert mat.

Dette må være et alvorlig tankekors for fanatikere og moralister i den såkalte miljøbevegelsen (hvori opptatt den politiske venstresiden):

1. Arbeiderklassen har ikke råd til å kjøpe slik mat
2. Konsekvensen av økologisk jordbruk er sult på verdensbasis

Økologisk jordbruk er ikke i stand til å fø verdens befolkning. Derfor er det viktig å forske på for eksempel genmodifisert mat slik at alle mennesker på kloden har mulighet til å spise seg mette.

Nei, gi meg en svinekotelett når som helst! Økologisk mat skaper sult og dårlig samvittighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar