mandag 21. juli 2008

Flatskjerm, hjemmekino og stressless


Av og til får vi spørsmål om hva vi gjør på fritiden. Det er nesten alltid en baktanke med dette spørsmålet. Som regel gir det nemlig spørsmålsstilleren sjansen til å fortelle om sin egen fortreffelige fritid, som gjerne er fylt opp med høyverdige aktiviteter.

Aller helst skal du ha en aktiv fritid. Å trene og å drive idrett er typiske fritidsaktiviteter som gir stjerner i boken. Å gå på fjellturer, drive med fiske og fangst, padle i kajakk eller drive med terrengsykling likeså. Kulturelle aktiviteter er også høyverdige. Da helst teater, ballett, konserter og lignende. Å være med i en organisasjon er også gode greier, gjerne Amnesty, Naturvernforbundet, Røde Kors osv. Folk som har en aktiv fritid klarer ikke å la være å brife og breie seg om dette, det må liksom opp og frem: Hei, se på meg! Jeg er aktiv på fritiden!

Problemet er jo selvsagt at vi som tilhører arbeiderklassen ikke akkurat har flust med overskudd som vi kan ta ut på fritiden. Vi har jo faktisk vært på jobb og er trøtte og slitne etter en arbeidsdag på 8 – 10 timer, hvor vi har pleiet, produsert, servert eller ekspedert fra tidlig morgen. Skulle vi da brukt de 2-3 timene med fritid på å springe opp på toppen av en knaus?

Nei, vår fritid må vi bruke med omhu. Den er nemlig dyrebar for oss. Selv foretrekker vi et par timer i stresslessen hvor vi fyrer opp hjemmekinoanlegget med en god actionfilm. Flatskjermer på mindre enn 42 tommer overlater vi til åndssnobber fra middelklassen, selv sparer vi til en 50 tommers. Det er ingenting som kan måle seg med actionfylt underholdning på et hjemmekinoanlegg med skikkelig lyd.

Fritiden er dyrebar, den må vi ta godt vare på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar