torsdag 24. juli 2008

Til forsvar for privatbilismen


Få ting gjør oss så eitrende forbannet som angrep på privatbilismen. Du kan være temmelig sikker på at angrepet kommer fra en høyt utdannet middelklasseperson bosatt i landets mest urbane strøk, der det som regel er gåavstand eller flust med kollektive transportmidler å velge i.

Aldri har vi nemlig hørt at en person fra arbeiderklassen, bosatt i et arbeiderklassestrøk, har fremmet slik kritikk. Vi vet nemlig hvorfor vanlige folk bruker privatbil og hvorfor dette hjelpmiddelet er livsviktig for oss i hverdagen. Hadde vi kunnet spasere i tøfler til jobben, eller gått på trikken rett utenfor stuedøren, hadde vi muligens gjort det. Men vi har rett og slett ikke dette valget!

De fleste arbeiderklassefolk begynner på jobb kl. 07.00. Å gå eller sykle er uaktuelt for de fleste pga. avstand eller klimatiske forhold. Busser eller tog kan være et alternativ for noen, men veldig mange har ikke mulighet til å velge dette, de er tvunget til å holde seg med egen bil for å komme seg på jobb og tjene til livets opphold. Dette til forskjell fra såkalte miljøaktivister, som for det meste er studenter som kommer og går som de vil.

Når arbeiderklassen da er tvunget til å holde seg med privatbil blir de dynget ned med avgifter og bompenger! Tynes skal vi, til vi knapt har penger igjen i pungen. Bilister er nemlig miljøsvin som må forfølges og aller helst utryddes!

Når skal disse natur- og miljøelskende middelklasseutopistene forstå at uten bilen så stopper arbeidslivet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar