mandag 21. juli 2008

Heavy metal


Hard rock, eller heavy metal, er skikkelig arbeiderklassemusikk. Det har aldri vært lagd bedre musikk enn Led Zeppelin og Deep Purple. Hva kjennetegner denne musikken?

I tillegg til at den spilles av veldig gode musikere (verdens beste gitarister: Jimmi Page og Richie Blackmore, verdens beste vokalister: Robert Plant og Ian Gillan, verdens beste trommeslagere: John Bonham og Ian Paice), er musikken kjennetegnet ved sin maskuline og potente fremføring. Ikke rart den appellerer til arbeiderklassen! På samme måte som håndverkere legger sin ære i å gjøre skikkelig arbeid, er denne musikken bunnsolid håndverk kombinert med stolthet og tradisjon.

Det er derfor heavy metal lever videre i stort sett samme tapning som det disse pionerbanda leverte tidlig på 70-tallet. Her er det skikkelige musikere som lager solid rock, ikke femiidioter som danser til synthmusikk. Vi er også rimelig drittlei av denne såkalte ”world” musikken, der de trekker inn all verdens folkemusikk for liksom å gjøre den bedre. Politisk korrekt musikk for venstreekstreme kultursnobber er bare så grunnleggende uinteressant og døvt.

Det er for så vidt typisk at det nesten ikke finnes kvinner innenfor heavy metal (unntatt som groupies). Heavy metal er nemlig så vanskelig å spille at kvinner rett og slett ikke fikser det, derfor holder disse stort sett til i viseklubber eller i popbransjen der utseende teller mest.

Heavy metal er ikke for pyser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar