fredag 25. juli 2008

Golfkriminalitet


Jeg anser golf som et samfunnsproblem. Gang på gang kommer det frem at lukkede miljøer konspirerer og klekker ut kriminelle planer mens de rusler rundt på plenen med golfkøller i hendene. Hvorfor får dette uvesenet fortsette?

Under en mye omtalt korrupsjonssak kom det frem at Siemens spanderte golfturer til Spania på offiserer med myndighet til å inngå kontrakter på vegne av forsvaret. Disse smøreturene foregikk under skalkeskjul av å være golfturer. Enhver idiot skjønner selvsagt at golf var en dårlig unnskyldning for å klekke ut kriminelle handlinger.

Tradisjonelt har golf vært en snobbesport, ja her snakker vi om selveste snobbesporten. Ingenting har fått meg til å endre oppfatning. Selv om både antall baner og spillere har økt de siste årene er snobbefaktoren høy. Det koster jo en formue å slippe til på en golfbane, årsavgifter på flere titusener av kroner er ikke uvanlig. Dette er bare enda en indikasjon på at det er pengesterke folk som frekventerer plenene.

Et annet sterkt negativt trekk med utbredelse av denne ukulturen er at verdifullt jordbruksland må vike plass for overdimensjonerte golfplener. I en tid da det er økende knapphet på mat lar altså myndighetene dette skje! Ren uansvarlighet!

Selve beviset på at golf i bunn og grunn er et skalkeskjul for kriminalitet er imidlertid det følgende: Hvorfor skulle folk bruke flerfoldige timer på en golfrunde hvis de ikke hadde et økonomisk motiv for det? Du kan vel ikke for alvor mene at en så gørr kjedelig aktivitet i seg selv skulle være motivet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar