tirsdag 22. juli 2008

Kvinnefotball


Kvinnefotball? Ikke er det kvinner og ikke er det fotball.

En fotballkamp i Tippeligaen kan samle 20.000. En kamp i Toppserien for kvinner samler sjelden mer enn 200. Tilfeldig? Selvsagt ikke. Folk lar seg rett og slett ikke lure så lett, kvinner på fotballbanen er sjelden verdt å se for fotballen sin del … if you know what I mean.

Du skal ikke ha sett mye kvinnefotball før nivåforskjellen blir påtagelig. Stadig oppstår det merkelige situasjoner. Ofte skyldes det keeperne. De utroligste avslutninger kan resultere i scoringer, rett og slett fordi nivået på målvaktene er så dårlig. De når liksom ikke opp når skuddet kommer, de fleste av dem er jo kortvokste og har dårlig rekkevidde og spenst.

Tempo og teknikk er labert, klabb og babb inntrer til stadighet. Langskudd fra over 20 meter ser du sjelden, antakelig fordi spillerne ikke har kraft i beina til å fyre av skudd fra såpass langt hold. Derfor scores de fleste mål etter klyngespill foran mål.

Nei, i noen idretter må kvinner bare innse at de kommer til kort. Fotball er en slik idrett. Hold dere til håndball jenter, turn og synkronsvømming kan være et alternativ.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar