søndag 27. juli 2008

Skal snobbene overta fotballen?


Fotball er en arbeiderklassesport. Eller var. For er det ikke påtakelig hvor høy snobbefaktoren i fotballen er blitt? Det er snart ikke plass til vanlige folk på tribunene under Tippeligakampene når VIPer og velstående sesongkortinnehavere fortrenger oss vanlige folk fra plassene våre.

Vi er for lengst fratatt ståplassene. Jeg tilhører den del av tilskuermassen som mener at det er best å stå når du ser fotball. Engasjementet har alltid vært størst på den del av tribunen hvor folk sto, er du engasjert må du bevege deg! Men det var ikke fint nok for NFF, ståplassene måtte bort og plastsetene inn. En stor del av stadion er nå avstengt for vanlige folk. Der sitter forretningsfolk med ryggen til banen og spiser middag med sine forbindelser. Snakk om supportere!

Problemet er selvsagt at det er så mye penger i toppfotballen at klubbene fortrenger arbeidsfolk på tribunen til fordel for kapitalsterke ”tilskuere”. Men er det noe som tror at disse spisegjestene gidder å komme den dagen klubben spiller i 2. divisjon? Selvsagt ikke. Da har de nok funnet seg et annet investeringsobjekt å plassere pengene sine i.

Nei, det er som man kan bli fristet til helt å droppe toppfotballen og heller konsentrer seg om en klubb i en lavere divisjon. Fotball er fotball uansett, og på en 2. divisjonskamp slipper du å vike plass for en snobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar